Zweden Emigratie

Emigreren naar ZwedenLeven in ZwedenWonen in ZwedenWerken in ZwedenReizen naar en verblijf in ZwedenProjecten in ZwedenLinks over ZwedenNog meer informatie over Zweden
 

 
Links (klik op de vlag)

ZwedenAdvies, emigreren, wonen en werken in Zweden

 

Store Bælt-brug
Öresund-brug

Winterbanden info

 

Emigreren naar Zweden

De Jong Verhuizingen

Van Rooijen Verhuizingen

Oostland Verhuizingen

 

  Auto

Bruggen
Het is tegenwoordig mogelijk om volledig met de auto in Zweden te komen dankzij de totstandkoming van de Öresund-brug . De tocht voert u dan via Denemarken over de Store Bælt-brug (tussen de Deense eilanden Seeland en Funen), langs Kopenhagen naar Malmö.

De volgende afstanden gelden voor de bruggentocht:
 
Malmö
Amsterdam
965 km
Groningen
790 km
Maastricht
1014 km
Rotterdam
994 km
Utrecht
937 km

De Store Bælt-brug rekent voor auto´s 32 euro, voor auto´s met caravan 49 euro, voor motoren 17 euro, voor trucks korter dan 10 meter 96 euro en voor trucks langer dan 10 meter 151 euro (prijzen 2012). Meer actuele prijzeninfo:

De Öresund-brug rekent voor auto´s tot 6 meter 43 euro, voor auto´s met caravan 86 euro, voor motoren 23 euro, voor trucks van 9-20 meter 115,20 euro en voor trucks langer dan 20 meter 172,80 euro (prijzen 2012). Meer actuele prijzeninfo:

Het is mogelijk om een speciale pas te kopen waarmee je korting krijgt bij de overtochten.

Boot
Het is natuurlijk ook mogelijk om de bruggenreis te combineren met een overtocht of zelfs alle bruggen over te slaan. Voor meer informatie daarover kunt u de Boot-pagina bekijken.


Belangrijk met de auto!
Het is in Zweden voor alle Zweedse voertuigen verplicht om in de periode tussen 1 december en 31 maart op winterbanden te rijden. Dit kunnen gewone winterbanden zijn met een diep profiel (minstens 3 mm), maar er zijn ook spijkerbanden. Deze laatste worden vooral in het Noorden vaker gebruikt. Het is echter niet toegelaten om met spijkerbanden in Nederland te rijden, maar gewone winterbanden onder je auto zijn zelfs met een Nederlandse bui al een voordeel.
Het is daarom ten zeerste aan te raden om - zeker als u in deze periode naar Zweden reist - ook winterbanden onder uw auto te monteren. Winterbanden zijn vaak gemerkt met M+S, M-S, M&S of de tekst Mud and Snow. Grove banden met de tekst "all-season" zijn geen winterbanden.
Niet in Zweden geregistreerde auto´s zijn niet verplicht om winterbanden onder te hebben, mits het geen gevaar vormt voor het verkeer. En je glijdt heel makkelijk weg zelfs met een Jeep met spijkerbanden (eigen ervaring). Dus liever uit gaan kijken (en investeren) in winterbanden dan uit gaan kijken naar terreinbanden voor onder je rolstoel.
Informatie over winterbanden in het Zweeds .

/
Winter All season Zomer all
motorbandenmarkt.nl

Pas ook op verkeersovertredingen! De verkeersboetes zijn in Zweden heel hoog. Niet stoppen voor een stopbord betekent al een boete van 2.500 kronen.

Meer informatie over actuele benzineprijzen .

Nieuwe verkeersborden
In 2007 zijn er weer een aantal nieuwe verkeersborden in Zweden in gebruik genomen. Voor een overzicht van Transportstyrelsen ..

 

 

NTI Cursus Zweeds
Cursus Zweeds

Jacobs Verhuizingen

  
Naar het begin
 
 

© 2005-2018     Laatst bijgewerkt op: 2-01-2020
Disclaimer