Zweden Emigratie

Emigreren naar ZwedenLeven in ZwedenWonen in ZwedenWerken in ZwedenReizen naar en verblijf in ZwedenProjecten in ZwedenLinks over ZwedenNog meer informatie over Zweden
 

 
Links (klik op de vlag)

ZwedenAdvies, emigreren, wonen en werken in Zweden

 

Sverige turism
Kartcentrum
Lantmäteriet

 

Emigreren naar Zweden

De Jong Verhuizingen

Van Rooijen Verhuizingen

Oostland Verhuizingen

 

 

Landkaart

Zweden is 11 keer zo groot als Nederland en ruim 1500 kilometer lang en net geen 500 kilometer breed. Het heeft een oppervlakte van 449.964 km² (waarvan 54% bedekt met bos, 16% bergachtig, 8% landbouwgrond en 9% water) en is daarmeee het op vier na grootste land van Europa. Het land strekt zich van noord naar zuid uit over een lengte van 1572 km, terwijl het van oost naar west op het verste punt circa 500 km breed is.
Ongeveer een zevende deel van Zweden ligt boven de Noordpoolcirkel, dat daarom ook wel het land van de Midzomernachtzon genoemd wordt. Zweden grenst in het westen en noorden aan Noorwegen, in het zuiden vanuit Malmö is Zweden verbonden met Denemarken door middel van een brug over de Öresund (Sont), en in het noordoosten grenst het aan Finland.
Zonder alle inhammen mee te rekenen is de kuststrook 2.500 km lang; terwijl deze wel driemaal zo lang is als ze worden meegerekend.
Zweden ligt aan het Skagerrak en Kattegat in het zuidwesten, de Oostzee in het zuiden en zuidoosten en de Botnische Golf in het oosten. Voor de kust in het oosten liggen ruim 200.000 eilanden die een geliefde vakantiebestemming zijn. Aan de oostkust liggen de twee grote eilanden Gotland en Öland.

In Zweden wonen nu bijna 9,4 miljoen inwoners (2011), wat dus een gemiddelde geeft van 20 inwoners per vierkante kilometer. In België is dat 335 en in Nederland zelfs 481 personen. Terwijl 80% van de Zweden rond de drie grootste steden Stockholm, Göteborg en Malmö woont, is de bevolkingsdichtheid in het noorden slechts 1 inwoner per km2.

Voor een uitgebreide en grote landkaart klik op de vlag . Dit is een erg grote kaart en het kan even duren eer hij geladen is. Maar hier staan wel alle grote wegen en steden op.

Een gedetailleerde kaart is in Zweden de Gröna Kartan. Deze is opgesteld in een schaal van 1:50:000 en is via internet te bestellen via Kartcentrum .

Een hele goede wegenkaart in boekvorm is de Motormannens Vägatlas. Te vinden bij elke benzinepomp.

Aanbevolen wordt ook de KAK-wegenkaarten , maar die zijn iets duurder.

Online zijn ook een aantal kaarten en routeplanners te vinden:

Lantmäteriet
Eniro (tevens telefoonboek)

Onderstaand staat een overzichtskaart van Zweden met aan de rechterkant links naar uitgebreide Engelstalige informatie over het betreffende gebied.1/2/3. Lappland/Norrbotten/ Västerbotten
4/5. Jämtland/Härjedalen
6/7. Ångermanland/Medelpad
8. Hälsingland
9. Dalarna
10. Gästrikland
11. Värmland
12. Västmanland
13. Uppland
14. Stockholm
15. Södermanland
17. Dalsland
16. Närke
19. Östergötland
18. Bohuslän
21. Göteborg
20. Västergötland
25. Halland
22. Småland
24. Öland
23. Gotland
26. Blekinge
27. Skåne

Touristen Informatie Bureaus

Plaatje: Sverige turism


 

NTI Cursus Zweeds
Cursus Zweeds

Jacobs Verhuizingen

  
Naar het begin
 
 

© 2005-2018     Laatst bijgewerkt op: 2-01-2020
Disclaimer