Zweden Emigratie

Emigreren naar ZwedenLeven in ZwedenWonen in ZwedenWerken in ZwedenReizen naar en verblijf in ZwedenProjecten in ZwedenLinks over ZwedenNog meer informatie over Zweden
 

 
Links (klik op de vlag)

ZwedenAdvies, emigreren, wonen en werken in Zweden

 

Klik op de boeken of op onderstaand logo van Bol.com om direkt te bestellen en steun deze site!
Voordeel bij bol.com

 

Emigreren naar Zweden

De Jong Verhuizingen

Van Rooijen Verhuizingen

Oostland Verhuizingen

 

 

Boeken

Het is natuurlijk nuttig (en bovendien leuk) om een boel over je nieuwe land te weten te komen. Er zijn een aantal Nederlandstalige boeken over Zweden te verkrijgen. Hieronder een kort lijstje wat er zoal op de markt is.

 


Er zijn ook een aantal serieuze en luchtige boeken over het emigratieproces, verhuizen en over het hebben van een tweede huis in het buitenland.


Emigreren naar Zweden

€ 17,95

Hét handboek over emigreren naar Zweden. Van de schrijver van de Zweden Emigratie Site. Nu vernieuwd in de editie 2015!

Emigreren is populair. Veel mensen lopen met de gedachte rond om hun dromen elders waar te maken. Een emigratie organiseer je echter niet even snel op een zondagmiddag. Er zijn duizend en een dingen waar u aan moet denken. Dit boek geeft u een duidelijk inzicht in alles wat er om de hoek komt kijken bij een emigratie naar Zweden. Praktische informatie over werk vinden, een woning kopen en een school kiezen voor uw kinderen. Over het afhandelen van zaken met de belastingdienst,opgebouwd pensioen veilig stellen en u op de juiste manier verzekeren.

Naast een uitgebreide lijst met adressen en websites is er ook een hoofdstuk gewijd aan de emotionele kant van emigreren. Hierin wordt beschreven welke fasen veel potentiele emigranten doormaken. Afwisseling van enthousiasme en twijfel en hoe daar mee om te gaan.

Al met al een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met de gedachte speelt om te emigreren naar Zweden.


Emigratie handboek
Een juridische, fiscale maar zeker ook een sociale vraagbaak voor degenen, die wellicht Nederland willen verlaten en zich in het buitenland willen vestigen.

Emigreren kun je leren
Emigreren kun je leren is een prachtig in full color uitgevoerd handboek voor iedereen met beginnende of gevorderde emigratieplannen...

Wonen en werken in het buitenland
Elk jaar vertrekken tienduizend Nederlanders naar het buitenland. Soms voorgoed - de zogenoemde emigranten - soms voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld als iemand door zijn werkgever een paar jaar wordt uitgezonden. Weer anderen passeren dagelijks de Duitse of Belgische grens....

Zweden te mooi om waar te zijn?

In mei 2002 verhuisden Richard en Patricia van Trigt met hun kinderen Quinta, Robin en Savannah naar Zweden om in het plaatsje Grangärde in de provincie Dalarna een hotel te beginnen.

Nu ook in e-bookversie


Waarom Zweden? Daarom Zweden!

In haar voorgaande boek 'Zweden, te mooi om waar te zijn?' beschrijft Patricia op luchtige wijze hoe het een Nederlandse familie in Zweden vergaat na zo een grote verandering. Nu dat ze een paar jaar in Zweden woont, is ze als geen ander in staat om de voor-en nadelen van wonen in Zweden te beoordelen.

Nu ook in e-bookversie


Volgende week misschien...

In 'Volgende week misschien...' laat auteur Pieter Mans de lezer het leven van een Nederlandse hotelhouder in Zweden mee beleven.
Een leven vol cultuurverschillen die hij luchtig en met humor beschrijft. Van de grote hoeveelheden aardappelen die de Zweden wegwerken en de Zweedse kerstviering met Donald Duck op de televisie tot de Zweedse kijk op huwelijkstrouw en het midzomernachtsfeest.

Nu ook in e-bookversie


Droom in uitvoering

In dit boek vertelt Petra Raming waarom ze kozen voor Zweden, hoe zij hun doelen bereikten en welke doelen ze moesten aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid. Ze beschrijft hoe ze zich vol enthousiasme weer op de volgende uitdaging storten, wat risicovol is, tijd en energie kost, maar bovenal erg leuk en leerzaam is.
Dit boek is geen handleiding, maar een verzameling mooie verhalen, doorspekt met hier en daar een traan, soms van verdriet, soms van de slappe lach.

Nu ook in e-bookversie


Spreken is zilver goud wordt het nooit

Als Nederlander in Zweden werkzaam bij het Zweedse arbeidsbureau weet schrijfster Patricia van Trigt als geen ander dat het niet eenvoudig is om als Nederlander een baan te vinden in Zweden. Vol humor deelt zij haar ervaringen met de lezer. Daarnaast is het boek doorspekt met handige tips voor de Nederlander op zoek naar een baan in Zweden.

Nu ook in e-bookversie


Veel geluk
Veel geluk is een familieportret van een uiteengevallen familie, waarin ieder op zoek is naar een eigen waarheid, nadat de traditionele familiewaarden zijn ingeruild voor de hippie-idealen van individuele vrijheid en autonomie. Maar Veel geluk is ook een aangrijpend boek over volwassen worden, de baldadigheid van de middelbare schooltijd, de verveling van Den Haag en de verstikkende jaren tachtig: het is een schitterende bildungsroman over de zoektocht van een tiener naar de zingeving van het leven.

Hoe Zweeds kun je worden?

Angelien Motzheim emigreerde in 2007 met haar gezin naar Zweden. In de vorm van columns is de schrijfster haar ervaringen gaan opschrijven. De verhalen bieden een luchtige blik op het Zweedse leven van alledag en zijn daarmee geschikt voor vrijwel iedereen, of u nou met emigratieplannen rondloopt of gewoon geinteresseerd bent.
Ervaringen van een gezin, dat niet zozeer het roer omgooide, maar gewoon voor anker ging in een nieuw land.

Nu ook in e-bookversie


Thuis in Zweden

Auteur Roy van Niersen interviewde vijftien gezinnen die inzicht geven in de besluitvorming bij hun emigratie en de jaren die daarop volgden in Zweden.

Voor iedereen die overweegt om in de nabije of verre toekomt naar Zweden te verhuizen is dit een absolute must-read. De vijftien boeiende interviews zijn stuk voor stuk uniek, maar hebben gemeen dat ze ieder een schat aan nuttige ervaringen en informatie voor aspirant-emigranten uit de doeken doen.


Verhuizen met kinderen
Verhuizen staat in de top 10 van meest stressvolle gebeurtenissen, helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. Of je nu naar een andere stad verhuist, een andere provincie of zelfs naar het buitenland vertrekt; verhuizen brengt altijd veel spanning en onzekerheid met zich mee. Het is dan ook heel belangrijk om je kinderen tijdens het hele proces goed te begeleiden.

Wonen en kopen in Zweden
De juridische, fiscale en praktische wegwijzer voor de vestiging en de aankoop van onroerend goed in Zweden.


Boeken over de Zweedse taal

Allereerst de Taalbijbel (verplichte kost bij emigratie)

plus andere taalboeken

Er zijn ook een aantal cursussen om de Zweedse taal te leren


Eurotalk Premium Zweeds-complete cursus Zweeds
De Eurotalk Premium Set Zweeds op DVD-Rom is de ultieme cursus om het Zweeds goed te leren in een korte tijd. Het pakket bevat 5 volledige taalcursussen Zweeds voor Beginners tot Halfgevorderden uit de populaire Eurotalk serie.

Leer Zweeds
De Cursus Zweeds Talk Now Zweeds is ontworpen voor mensen die snel een taal willen leren. Het is verslavend, erg leuk en maakt leren makkelijk.

Leer Zweeds voor halfgevorderden
Deze taalcursus Zweeds voor Halfgevorderden op CD-Rom is geschikt voor mensen met een redelijke basiskennis van de Zweedse taal. Met deze cursus ontwikkelt u verder uw Zweedse uitspraak, spreekvaardigheid en het begrijpen van de Zweedse taal. De taalcursus gaat dieper in op het correct toepassen van grammatica en verbetert en ontwikkelt uw algemene taalvaardigheid

Zweeds voor kinderen

Zweeds voor kinderen
taalcursus Zweeds voor leeftijd 4-12 jaar

Taalcursus Zweeds voor Kinderen in de leeftijd van 4 - 12 jaar. Ook geschikt voor ouders en leraren om te helpen de basis van de Zweedse taal te leren.
De prachtige illustraties kunnen de Zweedse taalvaardigheid van de hele familie verbeteren met woorden en zinnen. De Zweedse les is voor kinderen leuk en innovatief en zal de aandacht van de jonge leerling lange tijd vasthouden.

Boeken over tweetaligheid

Een aardig aantal prominente schrijvers is uit Zweden afkomstig. Meest bekend zijn is Selma Lagerlöf. Wat eigentijdsere schrijvers die heerlijk zijn om te lezen is bijvoorbeeld Marianne Fredriksson

en voor de kinderen...


Boeken in Zweden

Vergelijk boekprijzen in Zweden via Kelkoo

 

 

NTI Cursus Zweeds
Cursus Zweeds

Jacobs Verhuizingen

 
 
Naar het begin
 
 

© 2005-2018     Laatst bijgewerkt op: 2-01-2020
Disclaimer